DSC_0227 (Medium)

Wie zijn wij?

Nijmegen Actief maakt net als Veluwe Actief onderdeel uit van Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f. Het bestaat al meer dan 25 jaar en organiseert het hele jaar door tal van activiteiten, niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven, verenigingen, families en scholen met het prachtige natuurgebied van de Veluwezoom als thuis- en uitvalsbasis.

In 2015 is de uitdaging aangegaan om ook in het Rijk van Nijmegen voor iedereen mooie belevenissen aan te bieden.  En verhuren we van april t/m oktober fietsen, scooters enz. vanuit Nijmegen Actief aan de Waalkade. Maar het hele jaar door organiseren we met ons enthousiaste team activiteiten voor iedereen die net zo geniet actieve buitenactiviteiten als wij.

Veelzijdig team

Onze medewerkers werken niet alleen voor het organisatiebureau Nijmegen Actief, maar verlenen ook hun diensten aan Sportieve Evenementen Peter Oversteegen v.o.f. Dit zorgt ervoor dat onze gasten goed worden geïnformeerd over alle recreatieve mogelijkheden. Maar ook de groepen die te gast zijn bij één van de tochten of activiteiten ervaren de meerwaarde van alle kennis die onze medewerkers hebben op gebied van natuur en omgeving.

Team Nijmegen Actief
6300702142_d683d5f6ef_b

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN). Wij verzorgen een groot deel van onze activiteiten met onze samenwerkingspartners Nationaal Fietsmuseum Veloroma en Hotel Courage. Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van andere locaties in het Rijk van Nijmegen. Op de website van de VVV Nijmegen tref je meer informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door diverse kenniscentra voor het beroepsonderwijs, zoals Kenwerk, Eaquor, ECABO en Calibris. We bieden stageplaatsen aan studenten Sport & Outdoor en recreatie van ROC A12, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer. Hiernaast verzorgen wij praktijklessen voor de vakken Sport & Outdoor en Recreatie voor het ROC A12 in Arnhem.

Erkenningsschild Kenwerk-klein
groep fietsers zwaaien

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Nijmegen Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Rijk van Nijmegen en het Waalgebied, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

logoSFN_550x124
20141002_152404

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en WaalScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

eikenaar
10357195_1084092704940518_2588376615195438867_n

Waar vindt u ons?

Ons kantoor is gevestigd in Nijmegen op de Waalkade naast Hotel Courage en het Nationaal Fietsmuseum Velorama.

In het historische pakhuis van NijmegenActief tref je ook een VVV i-point waar je terecht kunt voor alle toeristische informatie over Nijmegen en omgeving. Naast de interactieve informatiezuil kun je ook terecht voor fietskaarten, wandelkaarten en allerlei informatie over de bezienswaardigheden en attracties in Nijmegen en omgeving.

Onze locatie

Openingstijden

Wij zijn van april tot en met oktober geopend van woensdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur.

photo_openingstijden