Rijk van Nijmegen

In het Rijk van Nijmegen vind je in één oogopslag ’t allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen. Het is gevormd door de laatste twee ijstijden, toen oprukkend landijs en erosie een heuvelachtig landschap achterlieten. De Vlierenberg nabij Berg en Dal spant met 100 meter boven NAP de kroon.

Waalbrug Nijmegen
rijk-van-nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is in alle seizoenen een bezoek waard. Geniet van herfsttinten en –geuren, zonovergoten heide of misschien wel idyllisch besneeuwde bomen. Voor actieve buitensporters is het Rijk van Nijmegen een prima bestemming met volop recreatiemogelijkheden. Er is een uitdagende mountainbike-route en een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterpaden.

Een bezoek aan Nijmegen is een verplaatsing in het verleden van de oudste stad van het land. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. Nijmegen is daarnaast ook een winkelstad met een breed winkelaanbod. Je vindt hier knusse winkeltjes met een gemoedelijke sfeer, waar je heel persoonlijk geholpen wordt. Het meest aansprekend zijn de typisch Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes en leuke restaurantjes.

17011845102_e504950754_z
Oude Waal in Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen omvat de gemeenten Beuningen, Groesbeek, Heumen, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen. Het Rijk van Nijmegen ligt ten zuiden van de Over-Betuwe en ten oosten van het Land van Maas en Waal. Ook de gemeenten Millingen aan de Rijn en het Noord-Limburgse Mook en Middelaar worden vaak tot het Rijk van Nijmegen gerekend.
.