zicht-op-nijmegen

Wie is Nijmegen Actief?

Nijmegen Actief maakt – net als VeluweActief-Arnhem en VeluweActief-Eerbeek – onderdeel uit van VeluweActief B.V. Een familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar actief is! Wij organiseren het hele jaar door tal van activiteiten voor particulieren, bedrijven, verenigingen, families en scholen, bij voorkeur in een “natuurlijke omgeving”.

In het prachtige Rijk van Nijmegen werken we samen met een aantal gastvrije locaties. Hier organiseren we met ons enthousiaste team activiteiten voor iedereen die net zo geniet van actieve buitenactiviteiten als wij. Groepen van 10 tot 300 personen zijn welkom bij bijvoorbeeld Fletcher Hotel Erica en Hotel de Holthurnse Hof in Berg en Dal.

Daarnaast verhuren we vanuit onze basislocatie in Nijmegen: Café de Zon, Lent aan de Waal, o.a. (elektrische) fietsen en e-scooters (we noemen ze Waalscooters), Kickbike-steppen, GPS wandelingen en wellicht in de zomer van ’23 ook mountainbikes.

Wij kunnen je adviseren om een geschikte locatie voor jouw groepsactiviteit te vinden. Met eten of drinken bemoeien we ons niet. Dat spreek je zelf af met de gekozen locatie.  Boog- Buks of Kruisboogschieten, een Team Challenge een actieve tocht door de mooie omgeving, kunnen we op diverse plaatsen organiseren.

Veelzijdig team

Onze medewerkers werken niet alleen voor het organisatiebureau Nijmegen Actief, maar verlenen ook hun diensten aan VeluweActief B.V.. Dit zorgt ervoor dat onze gasten goed worden geïnformeerd over alle recreatieve mogelijkheden. Maar ook de groepen die te gast zijn bij één van de tochten of activiteiten ervaren de meerwaarde van alle kennis die onze medewerkers hebben op gebied van natuur en omgeving.

dsc_0015
pleintje-bij-de-waagh

Samenwerkingspartners

We werken samen met allerlei bedrijven en instanties via het Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen (RBT KAN). Daarnaast hebben wij een goed contact met tal van andere locaties in het Rijk van Nijmegen. Op de website van de VVV Nijmegen tref je meer informatie over de omgeving, toeristische locaties en evenementen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn gekwalificeerd als erkend leerbedrijf door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB. We bieden stageplaatsen aan studenten met studierichtingen op het gebied van sport, outdoor, eventmanagement, recreatie en/of toerisme: Helicon College,  Astrum College,  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool Deventer. Ook verzorgen we praktijklessen voor het Astrum College in Arnhem.

Erkenningsschild Kenwerk-klein
groep fietsers zwaaien

Visie

Als het ons ligt, zijn we altijd buiten. Altijd actief, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En wat het leuke is: ons enthousiasme werkt aanstekelijk. Want of je nu komt met je collega’s, vrienden of familie: in no-time gaan jullie samen aan de slag. Op de fiets, met de GPS of kruisboog, wat je maar wilt. Verwacht geen standaardprogramma, want we kijken altijd wat jullie het beste past. Ook qua budget. Voor ons telt maar één ding: dat jullie een onvergetelijke dag hebben! Als Nijmegen Actief willen wij zorgen voor een optimale beleving van het Rijk van Nijmegen en het Waalgebied, waarbij de belangen van mens, milieu, natuur, cultuur en erfgoed in het gebied gewaarborgd blijven. Als bewoners en gebruikers van het gebied willen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen voor het in stand houden van de natuurwaarden. Vanuit deze visie wordt geprobeerd een win- win situatie te creëren voor alle belanghebbende partijen (natuur, recreant en ondernemers) in het gebied.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Een deel van onze inkomsten schenken wij aan de terreineigenaren om hen te helpen bij het behoud van hun unieke en prachtige natuur- & cultuurgebieden (onder meer Vereniging Natuurmonumenten, Stichting Het Geldersch Landschap en Staatsbosbeheer). Wij zijn gecertificeerd voor het natuurzorgsysteem Support for Nature.

logoSFN_550x124
20141002_152404

Veiligheid

Wij vinden veiligheid heel belangrijk. Onze instructeurs zijn vakkundig opgeleid met specialisatie in bijvoorbeeld mountainbiken en RSLA. We zijn BHV gediplomeerd en beschikken voor de schietactiviteiten over een wapenvergunning. Onze materialen worden zorgvuldig onderhouden. De fietsen, mountainbikes, tandems, ebikes, steppen en elektrische Waal / VeluweScooters worden onderhouden door een erkend fietsenmaker.

Verzekering

Wij bieden onze activiteiten vrijblijvend aan. De deelnemers hoeven zich niet verplicht te voelen mee te doen aan een opdracht. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering. Als bedrijf zijn wij verzekerd bij Nationale Nederlanden. Op verzoek kunnen wij ons polisnummer geven en/of in contact brengen met onze verzekeringsagent.

eikenaar

Waalbrug Nijmegen

GPS wandeling

Waar vindt u ons?

Ons organisatiebureau is gevestigd in Rheden (Veluwetransferium Posbank).

Café de Zon is onze verhuurlocatie in Nijmegen. Wel kunnen we op aanvraag fietsen, ebikes en mountainbikes bezorgen vanuit ons hoofdkantoor in Rheden. Bel 0264955511 of mail info@nijmegenactief.nl.

Activiteiten met begeleiding van onze instructeurs organiseren we door het hele land. Met een aantal horeca-locaties in en om Nijmegen hebben we een goede samenwerking. U maakt zelf afspraken met de horecalocatie over alles wat met eten en drinken te maken heeft, en wij verzorgen de activiteiten. We rekenen graag apart af.

Openingstijden

Wij verhuren het gehele jaar door conform de openingstijden Café De Zon.
– Maandag 10.00 – 18.00 uur
– Dinsdags gesloten
– Woensdag t/m zondag van 10.00 – 18.00 uur
*géén verhuurstarttijd mogelijk tussen 12.30 – 14.30 uur. In die tijd bent u wel welkom op ons terras voor een heerlijke lunch!

photo_openingstijden