Tip! – Combineer je fietstocht met een bezoek aan Nationaal Fietsmuseum Velorama

Suggestie voor een afwisselende fietsdag in Nijmegen.

Voordat je op pad gaat voor een ontspannen fietstocht door het Rijk van Nijmegen, drink je lekker een kopje koffie/thee (met iets lekkers) bij Café De Zon.

Op nog geen 10 minuten fietsen is Nationaal Fietsmuseum Velorama gevestigd. Start of eindig daar je fietsdg. Geweldig om ook even een kijkje te nemen in het enige fietsmuseum van Nederland. Het Velorama heeft een unieke collectie bestaande uit een groot aantal bijzondere fietsen zoals originele loopfietsen (draisines), vélocipèdes en hoge bi’s.

Na bezoek aan het Velorama ga je met de comfortabele versnellingsfietsen of ebikes het Rijk van Nijmegen ontdekken. Hier kom je op één dag ’t allermooiste dat Nederland aan natuurschoon te bieden heeft. Enerzijds het rivierenlandschap tussen Maas en Waal, in de natuurgebieden van de Ooijpolder en de Duffelt. Anderzijds het fascinerende heuvellandschap waarin Beek-Ubbergen, Berg en Dal, Groesbeek en Mook verscholen liggen. Je krijgt een routekaart mee, dus na deze tocht ken jij alle leuke plekjes!

Let op! het heuvellandschap rondom Berg&Dal heeft echt stevige klimmetjes en afdalingen. Een ebike bevelen we zeker aan als je die kant uitgaat.

Prijs € 10,- per versnellingsfiets
Aantal personen Vanaf 1 persoon
Startlocatie Café de Zon
Tijdsduur Tussen 11.00 en 21.00 uur
Inclusief fietshuur

Meer mogelijkheden

  • Maak er een complete dagje uit van in combinatie met diner bij De Waagh dat in een authentiek Nijmeegs pand gevestigd is.
  • Wist u dat de Waal steeds recreatief en toeristisch aantrekkelijker wordt gemaakt? De moeite waard om langs de  rivier te fietsen!
Delen: Facebooktwitterredditlinkedinmail